De coalitie van de Farizeeërs

30 september 2014 at 11:52

isis_idiotenDat de IS in het leven is geroepen door de VS, samen met de reactionaire farizeeërregimes van Saoedi Arabië en de Golfstaten, is inmiddels zo algemeen bekend dat het een open deur is geworden, een aftands cliché, oud nieuws, klaar voor de open haard. Assad moest weg, dus dezelfde truc als bij Ghadaffi in Libië werd uit de kast gehaald. Jammer alleen dat het even iets ingewikkelder lag en de bevolking zich niet zo gemakkelijk liet opzetten tegen hun leider. Valse beschuldigingen over massamoorden, het inzetten van koppen snellende idioten uit Libië, Qatar, Saoedi Arabië en later uit Europese steden. Die steden krioelen van door de maatschappij uitgekotste jonge mannen in de testosteron leeftijd die van gekkigheid niet weten wat ze met hun leven aan moeten. In Saoedi Arabië rollen trouwens iedere vrijdag de koppen als voetballen op een trainingsveld, maar dat is een westerse bondgenoot, daar zwijgt men over. Maar dit terzijde.
Het mocht allemaal niet baten. De al Nusra Boys deden wat ze van de Saoedi ‘s hadden geleerd: de testosteron gasjes uit Parijs, Londen of Delft schoten hele steden aan puin, verkrachtten en vermoordden onder het roepen van ‘Allah akbar!’ nonnen en priesters. Maar Assad bleef rustig zitten waar hij zat, won en passant nog even de presidentsverkiezingen met 70% van de stemmen en de Russen en Chinezen lagen weer eens flink dwars in Veiligheidsraad. Dus dat hele plan dreigde finaal in het honderd te lopen. Obama en zijn krijgsheren, die hun oorlogswinsten als rook de lucht in zagen gaan, spogen bloed. Liters bloed de man.
Toen kwamen de Yanks met een even sluw als cynisch plan: als we nou eens een deel van die Al Nusra Boys opstoken om in Irak te keer te gaan, kunnen we daar ingrijpen en tegelijkertijd Syrië, waar ze toch al zitten, aanvallen. Een denktanker kwam met het illustere plan ze een kalifaat uit te laten roepen. Had hij ooit ergens iets over gelezen in een van die cryptische schrijfsels die al eeuwen in stoffige boekwinkeltjes in achterafstraatjes in Cairo en Damascus circuleren. De Syrische economie kunnen we dan nog verder aan puin schieten, zoals in Irak en Libië, zodat de bevolking zich eindelijk eens tegen Assad gaat keren. Een meesterlijke zet. Eindelijk die vermaledijde Assad weg en de Russen betaald gezet voor hun dwarse gedrag, zo redeneerden ze in het Witte Huis.
Een master mind om dit onbeschrijflijk cynische plan uit voeren was al gauw gevonden: de door de Israëlische Mossad opgeleide ex Guantanamo-eregast Al Baghdadi liep zich al een tijdje warm langs de zijlijn en nu was het juiste moment aangebroken om in te vallen. Deze ongekend wrede schurk wist een deel van de mannenbroeders, die door de smaak van bloed en de gratis door de CIA verstrekte hallucinogenen, goed gek waren geworden, over te halen voor zichzelf te beginnen. ISIS was geboren. Het roven van bodemschatten (olie), het plunderen van banken en het verhandelen van jonge meisjes en jongens is immers veel lucratiever dan die paar honderd dollar per maand die de CIA betaalde, zo hield Al Baghdadi de goedgelovige sukkels voor.

En daar zijn we nu. De coalitie van de farizeeërs is van start. IS is plotseling de vijand geworden. Irak heeft met het mes op de keel ja gezegd en Syrië wordt gebombardeerd zonder enige juridische grondslag. Maar ja, wat kan het schelen. Van het internationale recht trekken ze zich in Washington al jaren niets meer aan. De olie die de IS-fascisten uit de grond halen en stelen van Syrië wordt verhandeld naar Europa. Niet alleen is dit regelrechte diefstal, die IS die men zegt te bestrijden wordt zo nog eens een keer extra financieel ondersteund.

Het cynisme bij de kannibalistische machthebbers in Washington en Brussel is op dit moment tot ongekende hoogtes gestegen. Het door en door zieke systeem van de kapitalistische heb- en graaizucht heeft alle menselijke normen en waarden vermalen tot dor woestijnzand. Wat rest zijn de as van de verbrande lichamen van de slachtoffers in Damascus en Bagdad, de aan puin geschoten steden, de diepe trauma’s bij de ontheemde mannen, vrouwen en kinderen, die alles verloren wat ze hadden. En waarvoor? Voor geld en voor macht. Dat zijn de kapitalistische ‘idealen’ waaraan alle menselijkheid wordt opgeofferd. Het kapitalisme toont meer en meer dat het een onmenselijk systeem is, dat in zijn nadagen wanhopig poogt in leven te blijven en in zijn val alles meesleurt wat in zijn klauwen komt. Dat besef dringt helaas maar heel moeizaam door bij de meeste mensen in het ‘beschaafde’ westen.