De Russische beer slaapt nog even rustig door

23 januari 2015 at 15:40

150123_auschwitzStel je voor: je wordt aangevallen door een horde fascisten onder aanvoering van Adolf Opperfascist Hitler, ten koste van zo’n dertig miljoen van je inwoners. En dan zeventig jaar later word je als vertegenwoordiger van het land, dat het meest heeft opgeofferd in die strijd, aan mensen en aan materieel, niet eens uitgenodigd om te herdenken dat jouw soldaten, Sovjetsoldaten, een einde hebben gemaakt aan een van de meest perfide uitwassen waartoe dat nazi-beest in staat was: vernietingskamp Auschwitz. Nee, integendeel. Je wordt niet alleen niet uitgenodigd, de nazaten en erfgenamen van dat Nazi-beest die zich thans in Oekraine gevestigd hebben, beweren dat de Sovjet Unie de aggressor was en Oekraine en Duitsland bezet hebben.
Wie eraan twijfelt of er in de Tweede Wereldoorlog geen zes miljoen joden zijn vermoord, maar misschien slechts vier of vijf miljoen is een holocaustontkenner en strafbaar in menig Europees land. Wie beweert dat het Rode Leger in diezelfde oorlog de aggressor was, is een held in de ogen van het vrije westen en zijn vrije pers.

Rusland heeft in 1945 Europa bevrijd van het fascisme en kreeg als dank hoon, economische boycots en een heuse koude oorlog. Russisch gas verwarmt al jaren de huizen in West en Oost Europa en als dank ontvangen de Russen hoon, economische boycotts en een heuse koude oorlog. En dat alles op aandrang van de VS en de Europese elite.
En wat doet Putin? Die haalt zijn schouders op en denkt: wacht maar, onze tijd komt, zo zeker als de Russische winter.

Iwan in onze achtertuin dat is en was haatzaaiende, westerse propaganda. Uncle Sam met zijn grijpgrage klauwen in ons aller portemonnee, dat is en was bittere realiteit.