De stem uit het graf

26 januari 2010 at 10:30

Er is weer een nieuw teken van leven van de Geest van Tora Bora, Osama Bin Laden. Een audio-tape, waarin deze de verantwoordelijkheid opeist voor de mislukte aanslag op Eerste Kerstdag 2009 door de Nigeriaan Abdulmutallab junior aan boord van een vlucht Delta Airlines van Amsterdam naar Detroit. Het NOSjournaal en de bladen kakelden dit nieuws kritiekloos na, uiteraard met de gebruikelijke, obligate voorbehoudens van “nader onderzoek naar de authenticiteit”, zoals het een goed gedresseerd kippenhok betaamt.

Bomexperts hebben inmiddels de ineffectiviteit en daarmee het totaal ontbreken van enig reëel gevaar van deze kinderachtige poging het betreffende vliegtuig op te blazen, ruimschoots en overtuigend aangetoond. Een dergelijke bom kan alleen afgaan met een ontstekingsmechanisme en dat ontbrak ten ene male.

Merkwaardig toch, dat de ‘schurken’ van Al-Qaida zich bedienen van audio-tapes en, in deze tijd dat bij ons zelfs een gemiddelde bijstandsgerechtigde over een videocamera beschikt, niet even de moeite nemen een plaatje bij een praatje te serveren. Dat is op zijn zachtst gezegd vreemd voor een met honderden miljoenen dollars door de Saudi’s gestiekte organisatie. Je zou toch denken, dat van al dat geld wel een handig HD-cameraatje gekocht kan worden. Vreemder is dat de tapes de wereld in zijn gestuurd via Al Jazeera, een zender die ooit bekendheid verwierf als ‘pro-terrorist’. Opmerkelijk hierbij is dat de laatste jaren de banden tussen Al Jazeera en het ultrarechtse en pro-Israelische Fox News van Rupert Murdoch steeds hechter zijn geworden. In het verleden werden frequent videotapes met een namaak Osama bin Laden, veelal gerekruteerd uit het enorme legioen werkeloze B-acteurs in Hollywoord, de wereld ingestuurd door onder andere ‘SITE Inlichtingen’, een Israëlische organisatie, geleid door de beruchte geheimagente Rita Katz, die, op bestelling of eigen initiatief, dergelijke videobanden ‘vond’ in afvalbakken en op andere bizarre plekken. Zeer curieus is dat op deze nieuwe audio-tape niet alleen de mislukte aanslag op het vliegtuig naar Detroit wordt opgeëist, maar ook opnieuw en voor de zoveelste keer de aanslagen van 9/11. Inmiddels is genoegzaam bekend, dat de groep rond Bin Laden met die aanslagen op de Twin Torens en het Pentagon niets van doen heeft gehad. Daar komt nog bij, dat niemand met enig gevoel voor eigenwaarde de verantwoordelijkheid voor de knullige aanslag aan boord van de vlucht naar Detroit zal opeisen. Een aanslag, uitgevoerd door een volslagen idioot, die blijkbaar desalniettemin moeiteloos door de douane wist te glippen op Schiphol, waar een Israëlisch beveiligingsbedrijf de scepter zwaait. Een vlucht trouwens ook, waarbij het merendeel van de passagiers bestond uit moslims. Lekker solidair, je moslimbroeders de lucht in laten vliegen!

Het wordt allemaal nog gekker: de vermeende terrorist, zo manhaftig overmeesterd door een van onze dappere landgenoten, blijkt de zoon (!) te zijn van de bankier en Mossadagent Abdulmutallab, die tevens het hoofd is van de Defense Industries Corporation of Nigeria (DICON), een bijna uitsluitend door Israelis geleid en beheerst Nigeriaans bedrijf, dat onder andere de Nigeriaanse versie van de AK47, onder de naam OBJ006, op de markt brengt.

Het verhaal gaat, uiteraard (!), nog verder. De voormalige VS Minister van Binnenlandse Veiligheid Chertoff (2005-2009), tevens fervent pro-Israel lobbyist, blijkt plotseling, via zijn eigen Chertoff Group, bedrijven te vertegenwoordigen, die lichaamsscanners voor vliegvelden verkopen. In de korte tijd na het lachwekkende gebeuren van eerste Kerstdag hebben die bedrijven voor miljarden aan orders binnen weten te slepen. En dan beweren ze nog dat toeval bestaat!

Osama Bin Laden is dood! Laten we het daar eens en voor altijd over eens worden. Gedood door Amerikaans vuur op 13 december 2001. Kunstmatig in leven gehouden door de Mossad en de CIA, om te worden gereanimeerd en als joker te worden ingezet op de momenten, die daarom vragen.

Een organisatie, die in staat is een sukkel aan boord van een vliegtuig te krijgen met een ‘broekbom’, zonder dat zijn paspoort wordt gecontroleerd, kan ook wel een koffertje in het bagageruimte smokkelen met een heel wat effectiever bommetje.

Dus, heren van de CIA en de MOSSAD bespaar ons voortaan jullie kinderachtige spelletjes. Jullie denken zeker, dat we met zijn allen net zulke sukkels zijn als de knipmessen van NOSjournaal, Volkskrant en al die andere blaadjes, die niet voor niets op hun laatste benen lopen.

Osama bin Laden mag dan, dood en wel, terroristen opleiden in Jemen. Dat hij ook nog heel Schiphol onder controle heeft, dat gaat echt te ver. Dat zou van hem een spectaculair goochelnummer maken, een ware “Geest uit de Fles” en die komt alleen maar voor in de sprookjes van Duizend en een Nacht.

Geen sprookje is dat een aantal vliegtuigpassagiers een paar uur in doodsangst heeft gezeten en dat opnieuw moslims als potentiële terroristen worden afgeschilderd. Zeker geen sprookje is dat sommigen lekker hebben geprofiteerd van deze hele soap, in politiek, financieel en militair opzicht. Een nieuwe stap is gezet in het “Big Brother is watching you” scenario. Een scenario, dat uiteindelijk door onszelf gefinancierd moet worden: minder vrijheid, meer beveiligmaatregelen, betaald uit toeslagen op vliegtickets.

Bin Laden is hartstikke dood, mensen! De ware terroristen zijn de bedenkers en uitvoerders van dit soort malle fratsen.

Daar zouden ze bij het NOSJournaal eens een keer aandacht aan moeten besteden.