Eenoogs blogs

 

Oekraïense vlaggetjes

Ineens, zoals in het najaar de paddenstoelen uit de grond schieten, sprongen van alle kanten en overal Oekraïense vlaggen tevoorschijn: op Facebook, in het straatbeeld, op de aanvoerdersband van een voetballer. Je kunt het zo gek niet bedenken. Als in een onverklaarbare euforie leken als bij een stilzwijgende afspraak tallozen het met elkaar eens. Het ging zelfs zover dat de fanatieksten, in hun overigens onpeilbare stomheid, opriepen tot een heus armageddon! Zingend in de naam van het Vrije Westen ten onder! Want dat zou een NAVO-inmenging in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne immers betekenen: de totale vernietiging van de […]Lees Meer »

Westerse hypocrisie

Er gaat een schokgolf door de westerse wereld. In Washington en Brussel zijn ze totaal van de kaart en de ene incompetente politicus krijst nog harder dan de andere. Ze proberen elkaar te overtroeven en te overbluffen met idiote voorstellen voor idiote sancties. Sancties die hen zelf natuurlijk nooit zullen treffen, maar wel en alleen hun eigen onderdanen. De media raken zo langzamerhand oververhit: kakelende mannetjes en vrouwtjes buitelen alom verbaal over elkaar heen als clowns in een chaotisch en vervallen Italiaans circus. Op de televisie draait het schnabbelcircuit van piskijkers, kaartleggers, ontslagen politici, door de alcohol dement geraakte betweters […]Lees Meer »

Valse vlaggen

De Yanken leggen de laatste hand aan het hijsen van de valse vlag, die de Russen moet verleiden in actie te komen om de zich onafhankelijk verklaarde Republieken Donetsk en Luganks uit de klauwen van de Zelensky troepen en de Bandera fascisten te houden. Westerse nieuwsmedia hameren al weken als hysterische brulapen op de intentie van Moskou om Oekraïne binnen te vallen. Dat is een integraal onderdeel van de oorlogsvoorbereidingen die op dit moment in volle gang zijn.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Net of de Russen zitten te wachten op een failliete boedel, in handen van een bende  corrupte politici en geldwolven met fascistische […]Lees Meer »

De Liberation Sisters

Ze zien er echt aangedaan uit, de leden van het illustere meidengroepje uit Den Haag, de Liberation Sisters, bestaande uit Kaag, Bijleveld en Broekers-Knol. “Het gaat helemaal mis met de vrouwenemancipatie in Afghanistan!” luidt hun hartverscheurende refrein in het parlement. En het hele koor van links tot rechts valt in. Wonderlijk toch dat dezelfde bewindslieden geen traan over hadden voor afgehakte hoofden en handen van vrouwen in Saudi Arabië of voor hongerende kinderen in Jemen. Nee, maar voor de nog te plegen Talibanwandaden worden grif de zakdoekjes tevoorschijn gehaald. Je voelt bijna de onderhuidse nijd en teleurstelling, dat die Talibanners […]Lees Meer »

Navalny, Navalny, wie in godsnaam is Navalny?

Navalny? Wie is dat, Navalny? Een parlementslid die in de Russische Doema een grote fractie aanvoert en de huidige regering het vuur na aan de schenen legt? Nee, Navalny is een nobody, met nog geen 2% van de stemmers en geen enkele zetel in het parlement. Niets geen oppositieleider dus, maar wel een Russische boef, die op borgtocht was vrijgelaten in een verduisteringszaak en de voorwaarden voor zijn borgtocht heeft geschonden. Gewoon veroordeeld volgens Russisch recht, vergelijkbaar met ons recht, met een voorlopige in vrijheidsstelling en dat soort ‘beschaafde’ rechten. Niets geen gratis verblijf in de goelag, geen enkele reis Siberië. […]Lees Meer »

Bedankt Biden!

God, god, wat zijn we met zijn allen blij, dat Biden het geworden is. Eindelijk van die lompe, onbehouwen racist van een Trump af. De beschaving is teruggekeerd in het Witte Huis. Vooral in de zichzelf als progressief bestempelende media kunnen ze hun geluk niet op. En bovendien: een vrouw als vice president en nog zwart ook! Orgastische reacties alom. Toch even graven in de niet al te lang voorbije geschiedenis. Binnenland Een paar ‘hoogtepunten’ duiken dan al vrij snel op. Zo was Biden in de jaren zeventig als senator fel tegenstander van het idee van ‘bussing’, een manier om […]Lees Meer »

Socialisme komt. Ooit!

Een mensenleven is als een vuurvliegje op een zomeravond, een korte flits die maar al te snel weer uitdooft. We worden gedreven door ambitie en de zucht naar resultaat. In ons mensen is een groot ongeduld. Wij socialisten kunnen, in het licht van de evolutie, niet verwachten dat we binnen vier of vijf generaties in staat zijn een einde te maken aan het nu heersende destructieve kapitalistische systeem.  De geschiedenis van de mensheid omvat slechts een aantal tienduizenden jaren, een korte flits vergeleken met de geschiedenis van de aarde zelf. De menselijke soort verkeert nog in het peuterstadium en heeft […]Lees Meer »

Trump deed dit of dat, Biden deed het ook en erger

Trump als president van de VS was niet het toonbeeld van diplomatie, goede smaak en bescheidenheid. Eerder het tegenovergestelde. Eigenlijk alles dat een mens fatsoenlijk maakt, was en is hem vreemd. Dus geen verlies bij zijn (voorlopige) verdwijnen van het politieke toneel. Wat krijgen we terug? Als we de juichtonen in de media en van liberaal en bekend Nederland mogen geloven, is de messias op aarde teruggekeerd.  O ja?  Biden was vice-president onder Obama en dus medeverantwoordelijk voor diens politiek. Wat leert ons de geschiedenis? Trump steunt de zionistische volkerenmoord op de Palestijnen en Biden doet dat ook.Trump steunt de staatsgreep […]Lees Meer »

Hoogmoed komt voor de val

“Superbia et ante ruinam exaltatur”, zegt een Latijnse spreuk, hoogmoed komt voor de val, in goed Nederlands. Zo langzamerhand begint de hoogmoed van de Europese politici richting Rusland een dusdanig duizelingwekkende hoogte te bereiken, dat de onontkoombare val niet ver meer kan zijn. Op zich is dat niet zo erg, een kwestie van gerechte straf, van oorzaak en gevolg. Ware het niet dat de verantwoordelijke politici – Merkel, Macron, Blok en de rest -, van nature toch al niet het meest bescheiden en altruïstische slag mensen, spelen met de levens en de bestaanszekerheid, de mogelijke ‘ruinam’, van de inwoners van […]Lees Meer »

Srebrenica: een wrang jubileum

De viering van 25 jaar Srebrenica is gelukkig achter de rug. Ziek en misselijk word je van de eenzijdigheid en met welk bevooroordeeld perspectief ons de geschiedenis wordt opgelepeld. Moslims zijn de slachtoffers in dit verhaal en dus onze vrienden. Dat kan niet anders, want de NAVO-maffia is tegen de Serviërs, hun vijand, dus dan blijft er geen keus. Serviërs, vriendjes van de een paar jaar eerder tot ontploffing gebrachte Sovjet-Unie, maar toch ook weer geen al te dikke vrienden, zijn de echte daders in dit conflict en ook de enigen. Hier, in West-Europa, zijn moslims de kwaaie pieren, de […]Lees Meer »

Een Amerikaanse Revolutie?

We got to face some facts. That the masses are poor, that the masses belong to what you call the lower class, and when I talk about the masses, I’m talking about the white masses, I’m talking about the black masses, and the brown masses, and the yellow masses, too. We’ve got to face the fact that some people say you fight fire best with fire, but we say you put fire out best with water. We say you don’t fight racism with racism. We’re gonna fight racism with solidarity. We say you don’t fight capitalism with no black capitalism; […]Lees Meer »

George Orwell: schaap in wolfskleren

Nee, George Orwell is geen linkse schrijver. ­­Nooit geweest ook. En dat is geen schokkende onthulling, want iedereen kan dat weten. Er is in het verleden voldoende en diepgaand over geschreven, onder anderen door de legendarische journalist Alexander Cockburn. (Zie diens artikel: St George’s List in the Nation).Verbazingwekkend, maar vooral ook irritant en getuigen van weinig historisch besef is en blijft het daarom dat zelfverklaarde ‘linksen’ Orwell nog steeds een soort heldenstatus toedichten. En dat terwijl hij een verklikker was die een zwarte lijst maakte voor de Britse geheime dienst van Engelse ‘linksen’ en die bovendien een hekel had aan joden, […]Lees Meer »

Hoe diep kun je zinken?

De media waren angstvallig terughoudend: vooral geen ophef maken, geen pijnlijke details die bij het publiek tot verontwaardiging of erger nog tot woede zouden kunnen leiden. Een terloopse vermelding, laten we het daar bij houden, was het devies in medialand. Bert Koenders, onze minister van Buitenlandse Zaken, altijd haantje de voorste met grote woorden als Rusland, Assad of een andere ‘vijand van het westen’ volgens hem en zijn meesters weer eens over de schreef is gegaan, had zijn mond vol met paaseieren, die hem er waarschijnlijk van weerhielden een zinnig woord uit te brengen over de gruwelijke bomaanslag waarbij zo’n […]Lees Meer »

Nep Nieuws

  “Nep Nieuws is een gevaar voor de volksgezondheid en moet subiet verdwijnen, het goedgelovige publiek moet beschermd worden. Nep Nieuws is een wapen in de handen van de boze vijand, met boeman Putin voorop”. Ze hebben het goed met ons voor, bij de media en de overheid. Echt wel. De actuele campagne tegen nepnieuws loopt toevallig synchroon met de crisis in medialand: kranten en tijdschriften verliezen duizenden abonnees en staan op de rand van de afgrond. Niemand met enige inzicht in het wereldnieuws neemt het NOS-journaal en aanverwanten nog serieus. Praatprogramma’s als Pauw en DWDD zijn verworden tot een […]Lees Meer »

Obama: neo-con met een progressief imago

Nu Obama’s presidentschap er bijna op zit, verschijnen er in diverse media analyses veelal van de hand van bewonderaars. Als opiniemaker van reputatie kun je natuurlijk niet acht jaar lang ’s mans daden en vooral wandaden verdedigen om, wanneer het uur van de waarheid daar is, een heel ander lied te gaan zingen. Dat zou niet erg geloofwaardig zijn. Dus, Obama exit met gejuich en veel halleluja’s en opvolger Trump onthaald met de zure geur van kots en vooral dedain, veel dedain. Zo gaat dat in het elitewereldje van Fake News-brengers en mediamanipulatie. Voor wie geïnteresseerd is in, laten we […]Lees Meer »

Older Entries »