Grexit? Vergeet het maar!

5 januari 2015 at 13:46

150105_merkelDe paniek in de Euro-zone slaat in alle hevigheid toe, nu zich de reële mogelijkheid van een Grexit aandient. Als de Griekse linkse partij Syriza de verkiezingen op 25 januari gaat winnen (alle tekenen wijzen daar op) en het eigen verkiezingsprogramma uitvoert, betekent dat een exit van Griekenland uit EU en terug naar de Drachme.

Op dit soort momenten van paniek blijkt de ware ‘democratische’ aard van leiders in onze kapitalistische wereld. Frau Bundeskanzler Merkel heeft de eerste zet gedaan in de campagne tegen het democratische proces door het Griekse volk te ‘waarschuwen’ niet op de Syriza te stemmen. Op zijn minst heel onbehoorlijk, deze ‘wijze’ raad. Dat Merkel niet wakker ligt van een Griekse exit is puur bluf. De angst voor muiterij in veel meer Europese landen, waar de bevolking alleen maar te lijden heeft onder de zegeningen van het kapitalisme is in Brussel levensgroot aanwezig.
Wie goed luistert, kan de sabels van Griekse kolonels al horen rammelen. Mocht het nodig zijn, zal het scenario uit 1967 van stal worden gehaald. Een fascistische dictatuur in Athene is voor Merkel, Cameron, Hollande en kornuiten verreweg te verkiezen boven een democratisch gekozen linkse regering. Dat heeft Ukraine in 2014 meer dan duidelijk bewezen.