Het Brusselse Roversnest

10 juli 2015 at 13:34

verhofstadtDe maskers zijn bij de Brusselse oligarchen volledig afgevallen en de ware gezichten die te voorschijn komen zijn geen fraaie portretten van diplomatie en menselijk fatsoen.

Ze moeten zich wel tot op het bot gekrenkt en volledig in de tang voelen, de Dijsselbloemen, Junckers en al die andere bureaucraten die zich gemeenlijk rijkelijk te goed doen aan de Brusselse ruif en hier en daar, wie weet in welke hoofdstad of luxueus buitenverblijf, nog een extra graantje meepikken. En dat door een stelletje ‘moussakavreters’! Het lef van die gasten!

Machteloze woede spoot uit de ogen van Dijsselbloem na het mislukken van de onderhandelingen. Met zijn hopeloze falen Griekenland op de knieën te dwingen, zag de door eigen superioriteitsgevoelens gedreven sociaal democraat de laatste kans op de nog een jaar regentje spelen, door de vingers glippen. Merkel zal hem nu wel onverbiddelijk in de hel van de mislukkelingen storten. En hij zat al op een wankele wipstoel.
Helemaal bont maakte het de Belgische liberaal Verhofstadt, een jaar geleden nog prominent aanwezig op het Maidanplein in Kiev om Nazi-sympathisanten op te jutten voor een nieuwe Kristalnacht. Met een mond vol schuim probeerde deze kwibus in beschamend steenkolen Engels de Griekse premier Tsipras in het Europese parlement als een schooljongen de les te lezen. In een volstrekt idiote tirade vol historische onjuistheden, op een toon van aan krankzinnigheid grenzende hoogmoedswaanzin, was deze pathetische clown van het Europese parlement, rond springend als een ontsnapte pias uit het gekkenhuis, erop uit de Griekse premier te vernederen. Niet alleen verkrachtte deze Hans Worst op grove wijze de waarheid, hij toonde zich ook nog een grote hypocriet: plotseling en voor het eerst van zijn leven bezorgd om het welzijn van de Griekse burger. En o ja, de reders moesten maar eens hun belasting gaan betalen! En Syriza had nagelaten daarvoor te zorgen. Wat een gotspe uit de leugenbek van deze beschermheer van banken en multinationale ondernemingen. Aan het applaus te oordelen bleken er meer van zijn soort in dat geld verslindende, niets zinnigs presterende en overbodige Europese parlement te bivakkeren.

Het is hoog tijd dat het hele Europese project, dat uitsluitend opgezet is om het kapitaal te dienen, aan de kant wordt geschoven en wordt omgevormd in een unie waarin solidariteit tussen de volken en een sociale politiek de basis vormen. Als de Griekse crisis iets aan het daglicht brengt, is het dat echte democratie en kapitalisme niet samengaan.
En laten de opvreters in Brussel zich eindelijk eens nuttig gaan maken. Om te beginnen kunnen ze bij voorbeeld naar Griekenland verkassen. Er is daar heel veel op te ruimen aan door de Trojka aangerichte schade. Dan doen ze eindelijk eens iets voor hun centen waar iedereen wat aan heeft.