Hoe diep kun je zinken?

20 april 2017 at 11:14

De media waren angstvallig terughoudend: vooral geen ophef maken, geen pijnlijke details die bij het publiek tot verontwaardiging of erger nog tot woede zouden kunnen leiden. Een terloopse vermelding, laten we het daar bij houden, was het devies in medialand.

Bert Koenders, onze minister van Buitenlandse Zaken, altijd haantje de voorste met grote woorden als Rusland, Assad of een andere ‘vijand van het westen’ volgens hem en zijn meesters weer eens over de schreef is gegaan, had zijn mond vol met paaseieren, die hem er waarschijnlijk van weerhielden een zinnig woord uit te brengen over de gruwelijke bomaanslag waarbij zo’n honderd mensen, onder wie meer dan tachtig kinderen een vreselijke dood vonden.
Huilebalk Franz Timmermans wenste de boel deze keer droog te houden. Geen tranen voor de slachtoffers van een van de meest veile aanslagen in de geschiedenis van het Syrische conflict. Voor het westen niet de moeite waard, misschien zelfs ongemakkelijk pijnlijk, want die slachtoffers waren van de verkeerde club, namelijk Sjiieten, en de dader was van de Al Nusra-moordbrigade, die gesteund wordt met dollars en euro’s. Tja, die moeten dus uit de wind gehouden worden. Aanvankelijke en uiteindelijk vergeefse pogingen in verschillende media om, impliciet of expliciet, de schuld in de schoenen van Assad te schuiven, getuigen van het zieke cynisme dat zich met een duivelse klauw in de westerse pers heeft vastgegrepen. Toen dat niet houdbaar bleek, was het devies: mondje dicht en wachten tot de storm weer is gaan liggen. Een schietgebedje van de paus, een terloopse opmerking over zielige kinderen die altijd het slachtoffer zijn. Daar bleef het bij. Verzwegen werd, dat deze kinderen bewust en met opzet het slachtoffer werden gemaakt van een vorm van menselijk gedrag dat tot het laagst mogelijke moet worden gerekend. Gruwelijke YouTube filmpjes getuigen van hoe die hongerige kinderen door het tuig van die aanslagplegers, militanten van de Al Nusra-fascisten, met beloftes van zakjes chips en snoep naar de vrachtwagen met de bom werden gelokt en vervolgens meedogenloos opgeblazen, samen met hun moeders. Vergeet niet dat deze kinderen maandenlang honger hebben geleden onder dat fascistenregime van zogenaamde vrijheidsstrijders om vervolgens zo gruwelijk en onmenselijk wreed in een plastic zak te eindigen. Nee, lager kan een mens echt niet zinken. Dit is een misdaad die zijn weerga niet kent, maar natuurlijk geen kik in de media, geen woord van onze politici. Het waren immers de ‘foute’ kindertjes met de ‘foute’ onschuldige kinderzieltjes!
Een paar weken geleden waren er wel tranen in overvloed voor de slachtoffers van de andere kant, bij die zogenaamde Sarin-aanval, waarvan experts allang hebben aangetoond dat ook hier de dader een van die zelfde moordende fascisten-clubs was. Zelfs het gruwelijk vermoorden van de eigen mensen om de politiek en de publieke opinie te beïnvloeden (of was het toch in opdracht van Washington?), is voor deze schoften geen enkel probleem. En blijkbaar ook niet voor Bertje Koenders en zijn maatjes bij de NAVO en de EU. Wat een slechte, slechte mensen!

He, jullie keurige, beschaafde politici en journalisten, kunnen jullie nog dieper zinken? Ik ben bang van wel.