De Hofnar

hofnar_webSoms moet je van jezelf impulsief reageren.

Meteen, kort, bondig en prikkelend.
Als een hofnar in vroegere tijden.

Wie is er nu weer de sigaar?

 

 

 

Socialisme komt. Ooit!

Een mensenleven is als een vuurvliegje op een zomeravond, een korte flits die maar al te snel weer uitdooft. We worden gedreven door ambitie en de zucht naar resultaat. In ons mensen is een groot ongeduld.

Wij socialisten kunnen, in het licht van de evolutie, niet verwachten dat we binnen vier...Read More »


MAS wint, geknarsetand bij de NOS

Het laatste bericht bij de NOS over de verkiezingen in Bolivia dateert van maandag 19 oktober jl., toen de uitslag bekend werd gemaakt.
Zelfs op het moment dat de onwettige coupplegers hun verlies hadden toegegeven, kon de NOS het niet over het hart verkrijgen iets positiefs te schrijven over...Read More »


Onverdiend verdriet

Het is wel heel wrang voor die Clinton hoor: ondanks de massale, onverholen steun van het overgrote deel van de media, Wall Street, een campagnebudget van vele honderden miljoenen dollars, waaronder minstens 25 miljoen dollar van die lieve vrienden uit Saoedi Arabië (de onvolprezen kampioen vrouwenrechten) toch te verliezen...Read More »


Zionisten zijn heel bijzondere mensen

Zionisten zijn mensen met een bijzondere gave, kijk maar naar Leon de Winter cs, Frits en Barbara Barend. Zo zijn ze in staat anti-semitisme te ontdekken waar de gewone, argeloze mens niets kwaads bevroedt, hoogstens iets merkwaardigs of opmerkelijks.
Iemand van een of andere Nederlandse zionistenclub, ene heer Pekel,...Read More »


Panama Papieren

De Panama Papers waren nog maar net gepubliceerd of hup, daar kwamen de trollen van de Mainstream Media al weer aangemarcheerd. ‘We hebben hier weer eens een uitlezen kans de lastercampagne tegen Rusland en met name Putin nieuw leven in te blazen’, juichten ze op de redacties van al...Read More »


Staat WO III voor de deur?

“Wij zijn in oorlog met ISIS”. De profetische en zeker niet toevallige woorden van hopman Rutte. Maar dit is geen zaak om over te lachen. Nederland is lid van de Navo, de pitbull van het imperialisme, de waakhond van de belangen van het westerse kapitalisme dat met zijn grijpgrage...Read More »


Uit de bocht gevlogen

 

 

Het ene moment leef je het leven in de ‘fastlane’ en het volgende moment hebben ze ergens in Washington besloten dat je bruikbaarder bent in een plastic zak, omdat je toch geen enkele politieke invloed meer hebt en je mooi als false vlag ingezet kan worden. En...Read More »


Niet doorschuiven maar aanpakken

Terwijl VVDcoryfeeën rustig en ongestraft doorfeesten en doorfrauderen op kosten van de belastingbetaler, moet de gemiddelde uitkerings- of toeslaggerechtigde steeds meer vrezen voor brutale, onbeschofte controleurs, die straffeloos het huis kunnen binnen vallen.

Onder het mom van fraudebestrijding wordt door minister Plasterk (PvdA) een bedrag van € 13 miljoen uitgetrokken...Read More »


Het werkelijke gevaar

“Ik zal niet toestaan dat de Russen door Ukraine en Duitsland marcheren zoals ze in de Tweede Wereldoorlog deden”.
Wie dit leest, denkt terecht dat dit een uitspraak is van een volstrekte idioot met Nazisympathieën. En inderdaad dat klopt. Alleen velen zouden niet verwachten dat deze uitspraak is gedaan door...Read More »


Grexit? Vergeet het maar!

De paniek in de Euro-zone slaat in alle hevigheid toe, nu zich de reële mogelijkheid van een Grexit aandient. Als de Griekse linkse partij Syriza de verkiezingen op 25 januari gaat winnen (alle tekenen wijzen daar op) en het eigen verkiezingsprogramma uitvoert, betekent dat een exit van Griekenland...Read More »


Willemsorde, wie wil 'm niet?

Vandaag reikt de koning van Nederland de Militaire Willemsorde voor uitzonderlijke heldenmoed uit. Een zeldzame gebeurtenis, zeker na de laatste miskleun met de cocaïne snuivende cafébaas Kroon.

Dat dit ding in wezen weinig waarde heeft, blijkt wel uit het feit dat in 1948 toenmalig koningin Juliana ‘m uitreikte aan haar moeder....Read More »


De Pussy Riotprijs gaat naar….

Telkens weer toont het politieke en culturele establishment in de westerse wereld zijn morele en intellectuele failliet. De brede steun in deze kringen aan de Kiev-fascisten is hiervan een van de schrijnendste voorbeelden.

Een nieuw dieptepunt is het toekennen van de Hannah Arendtprijs aan het stelletje hersenloze, ego gerichte, niet(s) denkende,...Read More »


Die goede ouwe tijd

Bij de Telegraaf lijken de goede oude Nazitijden te herleven. In de gangen hangt de penetrante geur van nostalgische herinneringen: oud vertrouwde kruitdamp en rottend vlees, communistenhaat van weleer naadloos overgegaan in Ruslandhaat. De onwelriekende walm van leugenachtige, hijgerige berichten, blinde liefde voor alles wat bruin of oranje is. Het...Read More »


De kleine Hitler

Een dag nadat de ‘monsterlijke dictator’ Putin heeft besloten dat Ukraine de uitstaande en direct opeisbare schuld van $ 3 miljard voor gasleveranties (voorlopig) niet hoeft te betalen, maakte de ‘democratisch gekozen’ Poroshenko bekend dat Ukraine stopt met al zijn betalingsverplichtingen aan Oost Ukraine. Geen...Read More »


Hoe ver valt een appel van de boom?

De nieuwe EU President Tusk, democratisch gekozen en van harte verwelkomd door de inwoners van de EU, blijkt de kleinzoon te zijn van een Nazi-fascist.

Wisten ze dat niet in Brussel, toen ze onder het genot van veel champagne en elkaars voortreffelijke gezelschap, deze marionet kozen of was dit een weloverwogen...Read More »


Israel moordt

Israel vermoordt burgers OMDAT ze precisiewapens hebben.

Het Palestijnse verzet doodt burgers omdat ze GEEN precisiewapens hebben.

...Read More »

Gaza Hel

En daar lig je dan
te sterven,
tussen het puin
van wat net nog
je huis was,
je thuis was,
je veilige plek,
je paleisje met
tafel en stoelen
en bedjes
voor je kinderen,
waar ze speelden,
met hun poppen
en met hun autootjes,
waar je vrouw eten kookte,
gekocht...Read More »


De Ratten komen uit de riolen

Het lijkt wel of de meeste Nazi’s na WOII helemaal niet naar de VS en Zuid-Amerika gevlucht zijn, maar naar Ukraine. Daar hebben ze tientallen jaren in het geheim en met steun van de CIA een nieuwe generatie fascisten ‘gekweekt’, die nu als ratten uit de riolen van Kiev te...Read More »