Kerry in Saudi Arabië

7 januari 2014 at 21:25

kerry_in_SANou moet het niet gekker worden. Gaat die Kerry deze week naar Saudi Arabië, komt hij met een verhaal dat Al-Qaeda in Syrië en Irak met die ISIS de gevaarlijkste spelers in de regio zijn. En ook nog dat Washington de regering van Irak zal bijstaan bij het bestrijden van die doorgedraaide moordbrigades. Dat geloof je toch niet. In Syrië probeert de regering al jaren diezelfde halsafsnijders te bestrijden. En dat zonder steun van diezelfde Kerry en consorten, integendeel. De VS steunt diezelfde dolle bende rechtstreeks en via Qatar en Saudi Arabië, die niet alleen de wapens leveren, maar ook nog eens de nodige dollars en het gifgas dat op de Syrische bevolking wordt afgeschoten. En die Kerry staat doodleuk dat verhaal van de ISIS op te lepelen terwijl de financiers van die terreurbrigades, de dictators van het huis van Saud, goedkeurend naast hem staan te knikken. Al in 2009 verklaarde voormalig ambassadeur Christopher Hill dat de inlichtingendiensten erachter waren gekomen dat Saudi Arabie bezig was het sectarisch geweld in Irak op te stoken. “Intelligence sources reported that Saudi Arabia is based in the effort to destabilize the [Iraqi] government of Prime Minister Nouri al-Maliki,” telegrafeerde Hill naar Washington. Via Snowden belandde dat nieuwtje in (een klein deel van) de westerse pers.
En nu staan die paljassen voor de internationale pers dat toneelstukje op te voeren. Wie zijn hier nu eigenlijk de ‘gevaarlijkste spelers in de regio?’ Eerst creëer je een probleem en dan lever je de wapens om het probleem op te lossen, het liefst aan zoveel mogelijk partijen. En de wapenindustrie bloeit als nooit te voren en de onschuldige bevolking bloedt zonder weerga. Wat een verschil een letter kan maken.
Misschien laat de (inter)nationale pers zich voor de zoveelste keer in de luren leggen door dit perverse cabaretnummer. Wij in ieder geval niet.