Kom op met die bewijzen!

23 juli 2014 at 15:10

Ukraine_crash_fakeWanneer ik ’s avonds laat, rechtstreeks uit het café, in een bui van ‘wie doet mij wat’ overmoedig als een jonge god (zo voelt het in ieder geval) de gracht afvul tot de wallenkant met mijn mannenstraal, dan heb ik een paar weken later geheid een vette prent in de bus. Een of andere satelliet heeft me betrapt en mijn wandaad feilloos digitaal vastgelegd. En de big brotherpolitie weet in geen tijd dat ik het was, waar die ik woont en hoeveel urine hij illegaal heeft geloosd.
Oké, een beetje overdreven misschien, maar het zal niet lang meer duren voordat deze toekomstvisie werkelijkheid geworden is.

En wat is de stand van de techniek nu, op dit moment? Een BUK-lanceerinstallatie in Oost Ukraine, zou dat gaan? Ja toch zeker, moet kunnen lijkt me. De plaats, de tijd, de bediening? Geen probleem, feilloos, tot en met de insignes op de mouw.
‘We hebben de bewijzen, maar we laten ze niet zien. Wij zijn zo machtig dat we geloofd moeten worden op ons woord, anders…..’ Mister ‘Drone innocent people to kingdom come’ Obama in de bocht. Als ze werkelijk die bewijzen hadden daar in Washington, dan waren ze allang breed uitgemeten in extra edities van de verschillende staatskranten in de VS en de rest van de wereld, uiteraard betaald uit een of ander CIA-fondsje. ‘Dames en heren: we hebben hem!’ Eindelijk die rotzak van een Putin definitief te pakken.

Diezelfde Obama stond nota bene glashard te beweren dat de onderzoekers van de internationale vliegassociatie geen toegang kregen tot het rampgebied, terwijl vrijwel tegelijkertijd een woordvoerder tegen de aanwezige pers verklaarde dat de organisatie geen strobreed in de weg werd gelegd door de separatisten. Dat ze niet eerder bij de crash-site konden komen, maar twee dagen moesten wachten, kwam volgens dezelfde woordvoerder omdat de Kiev-fascisten dat beletten en vrolijk doorgingen met het bombarderen van de burgerbevolking in Donesk en omgeving. Peter van Vliet van het forensisch onderzoeksteam deed ook nog een duit in het verkeerde zakje, door te zeggen dat hij zeer onder de indruk was van het werk dat hier geleverd is, zeker als je de moeilijke omstandigheden ter plaatste in ogenschouw neemt. “A hell of a job in a hell of a place”. Potverdikkie alweer mis!
Maar ach, geen enkele VS president is in het verleden in een leugentje gestikt. Wie niet met een stalen smoel kan liegen, zakt bij voorbaat al voor het eindexamen President van de VS. Wie geen bloed aan zijn handen wil, trouwens ook, maar dat terzijde.
Inmiddels zijn ze in Washington met een terugtrekkende beweging begonnen: de geheime diensten kunnen plotseling ineens geen bewijzen (meer) vinden van Russische betrokkenheid bij het neerhalen van het vliegtuig. Nee, de separatisten hebben het gedaan: onder invloed van veel wodka en tijdens het consumeren van grote lappen half rauw berenvlees hebben ze lallend en vloekend, naar alle waarschijnlijkheid per ongeluk en zonder opzet, op het verkeerde knopje gedrukt en hup, daar vloog dat ding ineens uit die lanceerinrichting! Aldus beweert nu de inlichtingendienst van ’s werelds top moordenaarsregime aller tijde, de VS.

Deze yanks zijn in staat om van alle tragische gebeurtenissen op deze wereld een lachertje te maken. Bijzonder triest en zeer ongepast. Onze bewindslieden, vooral die dweil van een gesjeesde acteur Timmermans en papkindje Rutte, tezamen met onze voltallige kwaliteitspers, doen daar van ganser harte aan mee, kritiekloos en net zo stompzinnig en doorzichtig als de kwaliteit van de getoonde photoshopplaatjes (zie illustratie) die de schuld van de separatisten moesten bewijzen. En grote delen van de wereld trappen er nog steeds met open ogen in. Het is triest, in- en intriest.

Dus Obama, kom op met die bewijzen of hou voorgoed je mond. Dit soort leugens gaan echt veel te ver! Het is respectloos naar alle doden in Oost Oekraïne, de slachtoffers uit het vliegtuig maar ook de talloze onschuldige burgers die het leven lieten bij de aanhoudende bombardementen van de door het westen bestuurde en betaalde Kiev-fasciste