MAS wint, geknarsetand bij de NOS

28 oktober 2020 at 20:47

Het laatste bericht bij de NOS over de verkiezingen in Bolivia dateert van maandag 19 oktober jl., toen de uitslag bekend werd gemaakt.
Zelfs op het moment dat de onwettige coupplegers hun verlies hadden toegegeven, kon de NOS het niet over het hart verkrijgen iets positiefs te schrijven over de overwinning van de socialistische kandidaat Arce van de MAS, de partij van de verdreven president van Bolivia Evo Morales. Er was veel geknars van tanden en nergens een sappig verhaaltje of een leuke anekdote te vinden bij onze staatsnieuwsvoorziening, zoals bijvoorbeeld dat die couppleeg mevrouw Anez bij Trump gesmeekt heeft om een Amerikaans visum voor haarzelf en haar medefascisten. Of dat inmiddels het arrestatiebevel tegen Morales officieel is ingetrokken en dat hij op het punt staat huiswaarts te keren. Nee, dat is leuk nieuws en dat zul je dus bij de NOS niet vinden. 

Eerst bleek de zo bejubelde Guaido in Venezuela een totale verschutting en nu de door minister Blok en kornuiten toegejuichte fascistische coup met de door hen zelf zo bejubelde democratische middelen verslagen. Dat is meer dan wat een onafhankelijk nieuwskanaal aan kan. De druiven zijn kennelijk zuur en dat is te zien aan de zure koppen, die ons ieder avond komen trakteren op hun voorgekauwde brokken agit prop.