Niet doorschuiven maar aanpakken

25 februari 2015 at 13:40

verheiejen

Terwijl VVDcoryfeeën rustig en ongestraft doorfeesten en doorfrauderen op kosten van de belastingbetaler, moet de gemiddelde uitkerings- of toeslaggerechtigde steeds meer vrezen voor brutale, onbeschofte controleurs, die straffeloos het huis kunnen binnen vallen.

Onder het mom van fraudebestrijding wordt door minister Plasterk (PvdA) een bedrag van € 13 miljoen uitgetrokken om € 30 miljoen binnen te halen. Dat is per saldo een magere € 17 miljoen opbrengst aan geld, maar het veelvoud aan angst en achterdocht tussen mensen onderling in een steeds verder voortschrijdende controle- en verklikkersmaatschappij.

Fraude moet bestreden worden, uiteraard. Maar wanneer gaan die controleurs al die door politieke partijen onder het mom van partijbijeenkomsten in het lands belang georganiseerde cocktailparty’s, polowedstrijden, kaviaarslemppartijtjes en pyamaparty’s in luxe bordelen af om te controleren wie de portemonnee trekt als de cateraar of de dames hun gepeperde rekening indienen. En dan zijn er nog die elkaar toegeschoven consultancy-klusjes, dure, overbodige reizen, gouden handdrukken, frauderende medische specialisten en managers. Keihard bestrijden, die fraude, toch Opstelten! O, nee als je het declaratieformuliertje maar goed invult, dan mag alles. De mazen van de wet, wonderlijk dat die alleen voor de regentenkliek wijd genoeg zijn om doorheen te glippen.

De opbrengst zal bij een werkelijke fraudebestrijding vele malen hoger zijn en het geloof in en de geloofwaardigheid van de politiek zullen er ook nog van kunnen profiteren. Niet dat dat van mij hoeft, want wie aan de geldkraan zit, is en blijft wat mij betreft een corrupte politicus. Totdat het tegendeel bewezen is.