Oekraïense vlaggetjes

12 maart 2022 at 16:09

Ineens, zoals in het najaar de paddenstoelen uit de grond schieten, sprongen van alle kanten en overal Oekraïense vlaggen tevoorschijn: op Facebook, in het straatbeeld, op de aanvoerdersband van een voetballer. Je kunt het zo gek niet bedenken.
Als in een onverklaarbare euforie leken als bij een stilzwijgende afspraak tallozen het met elkaar eens. Het ging zelfs zover dat de fanatieksten, in hun overigens onpeilbare stomheid, opriepen tot een heus armageddon! Zingend in de naam van het Vrije Westen ten onder! Want dat zou een NAVO-inmenging in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne immers betekenen: de totale vernietiging van de wereld. Wat een zelfopoffering, wat een onbaatzuchtige mensenliefde!
Mensenliefde? Nee! Wat een totale, blinde en verachtelijke hypocrisie!

Wat is het dat de westerse, superieure mens, naast hebzucht en egoïsme, drijft en dan speciaal tot deze selectieve verontwaardiging en zorgvuldig op de tekentafel van het reclamebureau ‘Imperialisme BV’ georkestreerde ‘medemenselijkheid’?

Weet je, zoek het zelf uit. Het is jullie probleem, niet het mijne. Jullie de westerse Übermensch met een ‘Europese mentaliteit’ zoals een van jullie het uitdrukte.

Want ik heb jullie nooit gehoord toen in Vietnam Kim Phuc, naakt en in totale wanhoop, door de velden vluchtte na een aanval met napalm of Agent Orange of welk dodelijk gif dan ook, dat het land voor wie weet hoe lang onvruchtbaar maakte en het leven van miljoenen mensen ‘rücksichtlos’ (ja, een Duits woord!) kapot maakte. Ik heb jullie niet gezien of gehoord toen in Gaza gezinnen met huis en al met witte fosfor aan stukken werden gebombardeerd. Toen in 1999 Belgrado door NAVO-vliegtuigen plat werd gegooid. Toen in 2014 in Odessa 60 mensen levend verbrand werden door een meute Azov-fascisten. Toen de kinderen van Irak met 500.000 stierven van de honger. Toen bruidsparen met hun hele familie in Afghanistan en Pakistan door op afstand bestuurde drones aan flarden werden geschoten. Waar was jullie verontwaardiging toen Libië van het welvarendste land in Afrika terug naar de middeleeuwen werd gebombardeerd en is verworden tot het knooppunt van de moderne slavenhandel?

En nu, zonder een moment na te denken over wat er werkelijk aan de hand is met Oekraïne en Rusland, zwaaien jullie met van die blauw/gele vlaggetjes en storten geld op Giro555 en nemen vluchtelingen op in huizen waar eerder voor anderen geen plaats was.

Zolang jullie, de morele elite, niet ook om al die andere minstens net zo erge gebeurtenissen in de wereld al is het een klein beetje verontwaardigd worden, word ik lijfelijk onpasselijk van al jullie Oekraïense vlaggetjes!