TimmerFranz praat zijn mond voorbij

9 oktober 2014 at 11:36
141009_timmerfranz

TimmerFranz voelt zich betrapt

Twee koppen kan ik niet op mijn netvlies verdragen. De eerste is Jeroen Pauw met zijn pruilmondje als een Frans fotomodelletje. Dus ik kijk nooit naar het programma Pauw, alleen al om die reden. Die andere is jankwijf Timmerfranz met zijn geveinsde diepe gevoeligheid. De hypocrisie druipt van die dweil af als kaarsvet tijdens de heilige mis.

Ik heb dus niet rechtstreeks gekeken, maar leve ‘Uitzending gemist’. Jeroen Pauw is (zij het tijdelijk) mijn held. Gewild of ongewild (ik denk het laatste) heeft Pauw Timmerfranz in de val laten lopen en hem een bekentenis ontfutseld waar hij de rest van leven spijt van gaat hebben. Met die uitspraak over het zuurstofmasker bij een van de slachtoffers van MH17 heeft TimmerFranz ongewild zijn mond voorbij gepraat. Dit duidt erop dat de bemanning en de passagiers zich bewust waren van het naderende gevaar. Een BUK-raket zie of hoor je niet aankomen, een jachtvliegtuig dat dreigend naast, onder of boven je vliegt merkt iedereen in dat vliegtuig op.
De conclusie ligt voor de hand: de Kiev-fascisten hebben het vliegtuig neergeschoten en Timmerfranz heeft het zich wentelend in zijn ijdelheid verraden. Hij besefte zijn blunder zelf, dat was duidelijk op beeld te zien en hij vervloekt nu iedereen erom, Jeroen Pauw en de rest van de wereld. Zichzelf? Nee, dit soort huichelaars kennen geen zelfreflectie.

Naschrift (enige uren later):
TimmerFranz heeft zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden. Ze kronkelen zich in politiek Den Haag in allerlei bochten om de werkelijke implicaties van TimmerFranz’ loslippigheid uit het nieuws te houden. Als het juist is van dat zuurstofmasker (of maskers?) dan betekent dat: geen BUK, dus niet de anti-Kievmilities of Rusland, maar de Kiev-fascisten hebben de aanslag gepleegd. We trappen mooi niet in dit zoveelste rookgordijn. Hoogmoed komt ooit voor de val en voor TimmerFranz is dat moment nu aangebroken.