Wie zonder zonde is…

30 september 2016 at 23:27

rutte-vn-mh17-30-09-2Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heeft in opdracht van de regering van de VS onze minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) de Russische ambassadeur uitgenodigd voor een gesprek. ‘Op het matje geroepen’ klinkt het dan heel stoer in het nieuws. Het geeft immers geen pas niet mee te juichen in het koor van jaknikkers, slaafse bewonderaars, kritiekloze journalisten en doodgewoon in de maling genomen burgers over het prutsrapport van het Joined Investigation Team (JIT) over de aanslag op de MH17. Foei!

Nou die ambassadeur komt maar wat graag even langs om onze Bert er nog eens fijntjes op te wijzen, dat het JIT juridisch gezien geen poot heeft om op te staan om wie dan ook te dagvaarden, dat de echte bewijzen van de ware toedracht volstrekt genegeerd zijn en dat dus iedere enigszins betrouwbare rechter die hele zaak op de eerste zittingsdag al naar de prullenbak zou verwijzen.

Maar onze koene Bert waant zich sterk, in de rug gedekt door de Amerikaanse machthebbers en zal de ambassadeur wel even de oren wassen. Hoe durven ze te twijfelen aan de integriteit van een team waarvan een mogelijke dader, Ukraine, deel uit maakt. Wat denken ze wel daar in Moskou?

Er was dus een waar mediaspektakel voor nodig om de overtuigende bewijzen overtuigend te maken. Die overtuigende bewijzen zelf konden nog niet echt op eigen benen staan. Daar waren dure animaties uit Disney-achtige studio’s voor nodig en een stoet van serieus en moeilijk kijkende, imposante mannen achter een lange tafel. Hee, zit daar niet hoe heet ie ook al weer uit Oekraïne, een van de potentiele daderlanden? Gek toch dat zo’n vertegenwoordiger van een mogelijke dader in het onderzoeksteam zit. Dat zou Holleeder ook wel willen. Kijken of er dan nog een snippertje bewijs tegen hem gevonden wordt en of die hele zaak tegen hem nog door iemand serieus genomen wordt.
Bij de van het internet geplukte bewijzen (de bron bij uitstek om sluitend en overtuigend bewijs te vergaren, vraag maar aan Bellingcat!!) zoeft een BUK-installatie voorbij op een Volvo-truck. Vreemd dat die Russen een Volvo gebruiken. Doen hun eigen trucks het niet meer – je weet wel die krengen die in Siberië bij min 40 graden Celsius nog in een keer starten? Rare zaken toch, die spijkerharde bewijzen. Niet alleen vreemd zo’n Volvo-oplegger, maar ze leggen met dat ding ook nog eens 300 kilometer af op een ritje van hemelsbreed, wat is het? 60 – 70 kilometer. Joy riding? De weg kwijt? Zeker geen Google Maps bij de hand. Slordig mal’chikov!!

De andere overtuigende bewijzen? Getapte telefoongesprekken van, laat me raden naar de bron! Van… ja… het is echt waar: van uitsluitend de Oekraïense geheime dienst!! Maar was dat niet een van de verdachte landen? Datzelfde land dat die radarbeelden had gewist die alle twijfels hadden kunnen wegnemen? Het wordt steeds gekker met die overtuigende bewijzen. En dan nog wat. Was niet in Moskou een tijdje eerder ene Edward Snowden geland die iedereen die het horen wilde, compleet met overtuigende bewijzen, op het hart drukte dat ALLE maar dan ook ALLE communicatie wereldwijd, telefoon, e-mails en noem maar op, getapt en gemonitord wordt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken. Dat geldt toch ook voor Russen. En dan gaan die onnozele Hannesen van het Russische leger op een nota bene geheime missie op een manier met elkaar zitten kwekken dat zelfs mijn neefje ze kan afluisteren, dat ze een vliegtuig, zij het weliswaar per ongeluk, uit de lucht hebben geschoten. Wie dat gelooft, kun je letterlijk alles wijs maken.

Ondertussen wordt aan de technische gegevens die aangeleverd zijn door de producent van die vermaledijde raketten, Almaz-Antey, geen enkele aandacht geschonken. Hun bevindingen komen immers niet overeen met de gewenste uitslag, maar wijzen er integendeel op dat die BUK-raket uit een heel andere richting moet zijn gekomen. De feitelijke inslag was van de zijkant, onder een hoek. Vandaar al die schampsporen op de neus van het vliegtuig. Als de raket uit Oost Oekraïne, rebellengebied dus, was gekomen, zou die in de lengte door het vliegtuig zijn gegaan. En dat was juist niet het geval. Dit technische bewijs is door het JIT totaal genegeerd. Het paste immers niet in de conclusie waar men koste wat kost op uit wilde komen.
Het lijkt wel of de shock van deze ramp, mede door de manier waarop er in de media mee om wordt gegaan, heel veel mensen heeft beroofd van hun kritische vermogen om waarheid van sprookjes te onderscheiden. Als dat het doel is van de verantwoordelijken, dan zijn ze in ieder geval daar in geslaagd. Want laten we nou even terugkeren naar waar het eigenlijk omgaat. Dat vliegtuig, die MH17, had daar in eerste instantie helemaal niet mogen vliegen. Dat was oorlogsgebied en dat wisten ze in Nederland en Maleisië donders goed. En in Kiev! Nog maar een paar dagen eerder was daar in de buurt een vrachtvliegtuig uit de lucht geschoten. Maar de Nederlandse regering steunde blind en onvoorwaardelijke de illegale regering van de fascistische coupplegers in Kiev. En die liefhebbers van hakenkruizen en andere Nazisymbolen stortten zich als wilde beesten op Donbass (Oost Oekraïne) dat zich middels een referendum onafhankelijk had verklaard.
En nu moet alles in het werk gesteld worden om die onderliggende schuld, die weegt op de schouders van de Kievfascisten en van hen die ze vanaf het begin hebben gesteund, weg te poetsen en te verdoezelen. Met veel tamtam wordt naar Rusland gewezen als mogelijke dader zonder dat er een enkel steekhoudend juridisch bewijs wordt geleverd. En Koenders, Asscher, Rutte en al die slaven van het Yankee-imperialisme zetten grote kelen op over integriteit en onafhankelijkheid, terwijl ze zich totaal blind houden voor hun eigen rol en hun eigen verantwoordelijkheid. En de media doen er voor de zoveelste keer het zwijgen toe.

We zijn nog lang niet aanbeland bij de echte waarheid en met de huidige machtsverhoudingen zal die ook nog lang verhuld blijven. Die waarheid zal de ware schuldigen aan het licht brengen en is daarom in ieders belang, dat van de nabestaanden, van de goedwillende mensen en van de wereldvrede.