Staat WO III voor de deur?

16 november 2015 at 09:37

rutte“Wij zijn in oorlog met ISIS”. De profetische en zeker niet toevallige woorden van hopman Rutte. Maar dit is geen zaak om over te lachen. Nederland is lid van de Navo, de pitbull van het imperialisme, de waakhond van de belangen van het westerse kapitalisme dat met zijn grijpgrage klauwen Syrië wil opvreten en de waardeloze resten – de bevolking – uitkotsen en overlaten aan de aasgieren: de pooiers en de slavenhandelaren. Israël krijgt als cadeau voor bewezen diensten de Golanhoogte met zijn rijkdom aan grondstoffen (olie en water).

Door te spreken van oorlog in verband met de aanslagen in Parijs treedt Navo-artikel 5 in werking: een aanval op een van de lidstaten, is een aanval op alle lidstaten. De Navo heeft zichzelf het perfecte excuus bezorgd om ISIS in Syrië aan te vallen. Dat daarbij en passant Assad van de troon gewipt wordt, is mooi meegenomen. Dat ISIS helemaal geen door de VN erkende staat is, doet er voor de Brusselse oorlogshitsers er natuurlijk niet toe. Die hebben zich nog nooit iets aangetrokken van volkerenrecht.
Die aanslagen in Parijs, die komen voor de NAVO wel heel goed uit. Een valse vlagoperatie? Uit mijn mond zal het (nog) niet komen, maar de meest zinnige vraag is en blijft: “Cui bono?” Wie profiteert?